بیش از 4000 ماده معدنی طبیعی روی زمین یافت می شود و هر کدام ترکیب شیمیایی منحصر به فرد خود را دارند. مقدار تابش خورشیدی که یک ماده معدنی به دلیل ترکیب شیمیایی خود منعکس می کند، منتقل می کند و ساطع می کند مانند اثر انگشت یا چیزی است که به آن امضای طیفی می گویند. با اندازه گیری تغییرات طول موج کوچک با سنجش از دور، امضای طیفی یک کانی را می توان اغلب از فضا شناسایی کرد.
ماهواره های مختلف لندست به فضا که توسط زمین شناسان سازمان زمین شناسی ایالات متحده (USGS) ایجاد و توسط سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) ارسال شده است، تقریباً 50 سال است که به طور مداوم داده های زمینی را جمع آوری می کنند. علاوه بر این، تقریباً 15 کشور و آژانس دیگر نیز وجود دارند که متعاقباً مأموریتهای فضایی خود را برای تحقیقات علمی پرتاب کردهاند و در مجموع 4994 ماهواره در حال حاضر در مدار قرار گرفته اند. امروزه، شرکتهای معدنی از شرکتهای تخصصی برای تجزیه و تحلیل دادههای طیفی مناطق اکتشافی خود استفاده میکنند تا به آنها در تعیین مکانهای احتمالی کانه زایی یاری رسانند.
با وجود آنکه فناوری سنجش از راه دور به سرعت در حال پیشرفت است، هر ماهواره ای نمی تواند کیفیت تصویر مورد نیاز برای اکتشاف دقیق کانه های مس، روی یا سایر مواد معدنی را ارائه کند. از نظر زمین شناسی، چهار دسته اصلی از حسگرهای نصب شده بر روی سکوهای ماهواره ای مورد توجه زمین شناسان اقتصادی برای اکتشاف مواد معدنی هستند: (1) حسگرهای پانکروماتیک با وضوح در حد سانتیمتر که اطلاعات طیفی کمی ارائه می دهند اما نقشه های پایه را تولید میکنند. (2) حسگرهای چندطیفی لندست که می توانند تغییرات آهن و کانی های رسی را نقشه برداری کنند. (3) ماهواره جدید ASTER که می تواند بسیاری از دگرسانی های مهم و برخی مواد معدنی خاص را نقشه برداری کند. و (4) اسکنرهای هوابرد ابرطیفی (Hyperspectral) که میتوانند نقشههایی از مواد معدنی خاص با دقت بالا ارائه کنند.
پیمانکاران دیجی کانی در درجه اول از WorldView، ASTER، Sentinel و دیگر ابزارهای فوق طیفی درجه یک صنعتی با 15 باندهای طیفی یا بیشتر با وضوح بالا برای ثبت تصاویر استفاده می کنند.
تصاویر طیفی بهدستآمده از ماهوارههای رصد زمین را برای شناسایی و نقشهبرداری نشانههای معدنی، و همچنین تعیین محل قرارگیری مواد معدنی مسیر یاب نفت و گاز برای مشتریان، تجزیه و تحلیل می شود. به عنوان مثال، ماهواره WorldView -3 دارای چنان کیفیت طیفی و رادیومتری بالایی است که میتوانیم نشت گاز اتان و متان را در جو پس از اعمال اصلاحات جوی مناسب بر روی دادهها اندازهگیری کنیم. WorldView-3 که در سال 2014 پرتاب شد، توسط Ball Aerospace & Technologies ساخته شده است. پلت فرم سنجش از دور WorldView-3 تا حدی برای اکتشافات زمین شناسی طراحی شده است. باند طیفی پانکروماتیک منفرد آن برای جمعآوری سریع تصاویر با وضوح بالا استفاده میشود، که به ویژه برای ثبت جزئیات تصاویر واضح (رزولوشن پیکسل 30 سانتیمتر) مفید است. سیستم مرئی و مادون قرمز نزدیک (VNIR) هشت باند چندطیفی با وضوح بالا (وضوح پیکسل 1.2متر) را جمعآوری میکند که عمدتاً برای مواد معدنی آهن، عناصر خاکی کمیاب و پوشش گیاهی استفاده میشوند. سیستم پان و VNIR با هشت باند مادون قرمز موج کوتاه (SWIR) (وضوح پیکسل 3.7) برای اندازهگیری و نقشهبرداری از مواد معدنی، کانی های رسی و یک حسگر جوی معروف به CAVIS با 12 باند طیفی اضافی که تصحیحات جوی بسیار دقیقی از تصاویر را برای اثرات ابرها، ذرات معلق در هوا، بخار، یخ و برف ارائه می کنند، سایر داده های خام برای عملیات دورسنجی را فراهم میکنند. برای تبدیل این داده های خام به خروجی های مورد انتظار دورسنجی، پیمانکاران دیجی کانی از انواع روش های پردازش تصاویر ماهواره ای از جمله پرازش منحنی طیفی، تکنیک های چند متغیره، درخت تصمیم، کتابخانه های طیفی، تجزیه و تحلیل مخلوط زیرپیکسلی و اخیراً، هوش مصنوعی و تشخیص الگو استفاده می کند.